Borsa Dedektifi’nin bu haftaya yönelik beklentisi… Stres boşalmasına hazır olun

Haftalardır tadınız tuzunuz yok biliyorum. 8400 puandaki duvarı bir türlü aşamayan endeks 7 haftadır altta 7300 puan yukarıda 8100 puan aralığında gidip geliyor. Bu süreçte bizi takip edenler isabetli bir strateji uyguladı. Ne dedik? Kısaca hatırlayayım; 8100’e yaklaştığında bir miktar nakde geçip desteklerde kademeli alım yapılabilir dedik. Portföyün bir kısmı ile nakde geçenler 7 haftada artan faizlerin etkisiyle yaklaşık yüzde 7-8 bu pozisyondan para kazandı. Evet yaklaşık iki aydır dar bir band aralığında sıkışıp kaldık. Ama sevgili dostlar bu sıkışmanın artık sonuna geldiğimizi hissediyorum.

Bu sıkışma ya bu hafta ya da önümüzdeki hafta artık sona erebilir. Açıkça şunu söyleyeyim, bu süreçte endeksin daha alt seviyelerdeki desteklerin test edilmesini bekliyordum. Ancak endeks 7900 puanın altına inildikçe alışlar geliyor. Bir yukarı bir aşağı yaşanan son trendde babalar yeterince malı topladığını düşünüyorum. Eğer bu toplanan malı yeterli bulmazlarsa bir tur daha aşağı yaparlar mı? Olabilir ama bence artık düşük bir ihtimal. Bu hafta için en kritik seviyemiz 8100 puan. Bunun üzerinde kaldığımız sürece aşağı yönlü sert satış riskinden o kadar uzaklaşıp, güvenli alana geçişten bahsedebiliriz. Son günlerdeki hareketlere baktığımızda 8100’ün üzerine çıkılma ihtimali, tersine göre daha yüksek geliyor. 8100’ün üzerinde tutunursak yılı TL bazında yeni zirvelerde kapatmak içten bile değil.

Yeni haftada stratejimiz şu: 8100 üzerinde kapanışlar yaparsak hisse pozisyonları artırılabilir. Eğer geçemezsek mevcut stratejiye devam…

Bu arada hisse senedinden mevduata geçmeyi düşünen dostlara bir tavsiye vereyim. Evet yüzde 45-50 faiz kötü değil. Ama borsadaki fırsatları kaçırmak istemiyorsanız vadeli yerine sabit getirili fonları da tercih edebilirsiniz. Orada da bileşik getiri yüzde 37-40 civarı. Fonlar sayesinde hem faiz getirisinden yararlanırsınız hem de borsada oluşacak fırsatları ıskalamazsınız.

Bol kazançlı, bereketli bir hafta olsun…

Görüşmek üzere…

Yukarıda yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort